Visą laiką buvau pratusi prie saldžių keksiukų, bet tada atradau, kad ir sūrūs jie tokie pat skanūs!
Tokie keksiukai ypač tinkami piknikų sezonui ar tiesiog kaip užkandis, kurį labai patogu ir lengva nešiotis su savimi.
Dar vienas recepto pliusas – daržoves galima pakeisti pagal save ir galbūt įdėti cukinijos ar paprikos, ne juodų, o žalių alyvuogių?
Ir, aišku, tokie keksiukai yra išsigelbėjimas, kai namie yra jau pavargusių daržovių, kurios tik ir laukia būti sunaudotos. Tokiu atveju sumetus jas į keksiukus dar ir smagus patiekalas iš to gaunasi!
P.S. Gal sudomins išbandyti ir keksiukus su saulėje džiovintais pomidorais ir alyvuogėmis?
Tofu-špinatų keksiukai
Pusryčiams ar užkandžiui gamtoje – šie keksiukai tiks įvairioms situacijoms! Mažus omleto kąsnelius primenantys keksiukai yra lengvai paruošiami, o gaminant galima įtraukti ir kitų daržovių ar prieskonių nepaminėtų recepte – keksiukai itin lengvai pritaikomi kiekvieno skoniui.
Ingredientai
- 180 g. natūralaus tofu
- 100 g. šviežių špinatų
- 70 g. saulėje džiovintų pomidorų
- 2 svogūnai
- 180 g. kvietinių miltų
- 2 šaukšteliai kepimo miltelių
- 0,5 šaukštelio druskos
- 1/4 šaukštelio pipirų
- 1 šaukštelis džiovintų bazilikų
- 0,5 šaukštelio maltos ciberžolės
- 60 ml. alyvuogių aliejaus
- 70 ml. nesaldinto augalinio pieno (naudojau migdolų)
- 15 ml. obuolių acto
- 180 ml. vandens
Instrukcijos
- Įkaitinti orkaitę iki 180°C ir pasiruošti keksiukų kepimo skardą, kurioje tilptų 12 keksiukų.
- Nusausinti tofu – išėmus iš pakuotės ir spaudžiant popieriniais ar medžiaginiais rankšluosčiais. Tofu rankomis sutrupinti į dubenį.
- Atskirame inde sumaišyti alyvuogių aliejų, augalinį pieną, actą ir vandenį.
- Įkaitinti keptuvę su šiek tiek aliejaus ir 5-7 minutes kepti smulkintus džiovintus pomidorus ir svogūną – kol svogūnai bus skaidrūs ir pradės lengvai ruduoti. Tada sudėti nuplautus ir šiek tiek susmulkintus špinatus – pakepti, kol špinatai susitrauks.
- Atskirame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską, pipirus, bazilikus ir ciberžolę.
- Į miltų mišinį supilti pieno, aliejaus ir kt. mišinį ir išmaišyti. Tada į bendrą mišinį sudėti smulkintą tofu ir keptą svogūną, pomidorus ir špinatus. Išmaišyti.
- Keksiukų kepimo skardos formeles šiek tiek ištepti kokosų ar kitu aliejumi. Tešlą išskirstyti į formeles (tešla dėta tiesiai į skardą be papildomų popierinių ar kitų formelių).
- Keksiukus kepti 30-35 minutes arba kol įsmeigus dantų krapštuką jis išlįs sausas.
- Iškepus palikti šiek tiek atvėsti ir tada išimti iš kepimo skardos.