Go Back

Bananų duona su vyšniomis

Vasarą bananų duoną galima paįvairinti ir kitais sezoniniais vaisiais, pavyzdžiui, vyšniomis. Vyšnioms iškepus jų rūgštumo beveik nebeliks, o nuo bananų pyragui ir taip pakaks saldumo, tad galima kepti ir visai nenaudojant cukraus.
Tipas Saldūs

Ingredientai
  

  • 3 gerai sunokę bananai
  • 100 ml. augalinio pieno (naudojau nesaldintą sojų)
  • 40 ml. kokosų aliejaus
  • 200 g. kvietinių miltų
  • 20 g. kokosų miltų (jei neturite, vietoje jų dėti kvietinius)
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 šaukštas obuolių acto
  • 200 g. šviežių vyšnių su išimtais kauliukais
  • žiupsnis druskos
  • 0,5 šaukštelio cinamono
  • žiupsnis rudojo cukraus (galima jo ir nedėti)

Instrukcijos
 

  • Iš vyšnių pašalinti kauliukus. Tą galima daryti su specialiu kauliukų išėmėju, o jeineturite – galima išstumti kauliukus paprastu mediniu iešmeliu, jei vyšniosdidesnės – šiaudeliu ar kt.
  • Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
  • Bananus nulupti ir gerai sutrinti šakute. Sumaišyti juos su pienu, kokosų aliejumi ir actu.
  • Atskirame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską.
  • Miltų masę sumaišyti su trintų bananų mase.
  • Į mišinį įdėti vyšnias be kauliukų ir sumaišyti. Atidėti apie 2 šaukštus vyšnių, kurios bus dedamos ant pyrago viršaus.
  • Kepimo skardą ištepti kokosų aliejumi. Naudota ~12x22cm pločio ir 6cm gylio skarda. Tešlą supilti į skardą ir paskirstyti tolygiai.
  • Ant pyrago viršaus tolygiai sudėti atidėtas vyšnias ir šiek tiek įspausti rankomis.
  • Visą pyragą apibarstyti žiupsniu rudojo cukraus ir kepti orkaitėje apie 40 min.