Go Back

Chia pudingas su braškėmis

Lengva, sveika ir skanu – taip galima apibūdinti chia pudingą, kuriam reikia vos kelių ingredientų. Pudingas, primenantis jogurtinį desertą, puikiai dera ne tik su braškėmis, bet ir kitomis uogomis ar vaisiais.
Tipas Saldūs
Porcijos 2

Ingredientai
  

  • 70 g. chia sėklų
  • 400 ml. augalinio pieno (recepte naudotas nesaldintas migdolų)
  • 1 šaukštas agavų sirupo (ir dar 2 šaukšteliai braškių sluoksniui)
  • 150 g. šviežių braškių
  • 0,5 šaukštelio malto muskato (nebūtina)

Instrukcijos
 

  • Chia sėklas užpilti pienu, įdėti agavų sirupą, muskatą ir gerai išmaišyti. Įdėti į šaldytuvą ir palikti kelioms minutėms, tada išėmus vėl išmaišyti ir palikti šaldytuve bent 2-3 valandoms arba per naktį.
  • Braškes nuplauti, nuskabyti kotelius ir sumalti rankiniu trintuvu (arba sutrinti šakute/kitu prietaisu), įpilti 1-2 šaukštelius agavų sirupo ir išmaišyti.
  • Kai chia pudingas bus sustingęs (masė turi būti tiršta), jį vėl išmaišyti ir į stiklinę (maždaug ¼ stiklinės) įdėti chia pudingo, ant viršaus uždėti trintų braškių, tada dar vieną sluoksnį chia pudingo ir ant viršaus vėl trintų braškių. Galima papuošti šviežiomis pjaustytomis braškėmis. Taip paruošti dvi porcijas.