Gaivios salotos su lęšiais
Pritrūko idėjų, į kokius receptus įtraukti lęšius? Jie puikiai tinka salotoms! O būtent šias siūlome patiekti dar ir su saldžiai rūgščiu bei šiek tiek aštriu padažu.
- 80 g. virtų lęšių
- apie 60 g. pasirinktų salotų
- 4-5 ridikėliai
- 5 maži pomidoriukai
- 50 g. agurko
- 1/4 svogūno (10 g.)
- 30 g. juodųjų alyvuogių be kauliukų (9-10 alyvuogės)
- šviežių petražolių, svogūnų laiškų ar kitų žolelių
Padažui
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštas klevų sirupo
- 1 šaukštelis garstyčių
- 1 šaukštas šviežios citrinos sulčių
- 0,5 šaukštelis česnako granulių
- ¼ šaukštelio druskos
- ¼ šaukštelio pipirų
Lęšius išvirti iš anksto. 1 daliai lęšių maždaug 2 dalys vandens arba kaip nurodyta ant pakuotės. Salotoms naudoti atvėsusius lęšius.
Ingredientus padažui sumaišyti atskirame indelyje.
Supjaustyti salotas, ridikus, pomidoriukus, agurką, svogūną, alyvuoges ir pasirinktas žoleles.
Inde sumaišyti visas pjaustytas daržoves, lęšius ir padažą.