Go Back

Gaivios salotos su lęšiais

Pritrūko idėjų, į kokius receptus įtraukti lęšius? Jie puikiai tinka salotoms! O būtent šias siūlome patiekti dar ir su saldžiai rūgščiu bei šiek tiek aštriu padažu.
Tipas Salotos
Porcijos 1

Ingredientai
  

  • 80 g. virtų lęšių
  • apie 60 g. pasirinktų salotų
  • 4-5 ridikėliai
  • 5 maži pomidoriukai
  • 50 g. agurko
  • 1/4 svogūno (10 g.)
  • 30 g. juodųjų alyvuogių be kauliukų (9-10 alyvuogės)
  • šviežių petražolių, svogūnų laiškų ar kitų žolelių

Padažui

  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštas klevų sirupo
  • 1 šaukštelis garstyčių
  • 1 šaukštas šviežios citrinos sulčių
  • 0,5 šaukštelis česnako granulių
  • ¼ šaukštelio druskos
  • ¼ šaukštelio pipirų

Instrukcijos
 

  • Lęšius išvirti iš anksto. 1 daliai lęšių maždaug 2 dalys vandens arba kaip nurodyta ant pakuotės. Salotoms naudoti atvėsusius lęšius.
  • Ingredientus padažui sumaišyti atskirame indelyje.
  • Supjaustyti salotas, ridikus, pomidoriukus, agurką, svogūną, alyvuoges ir pasirinktas žoleles.
  • Inde sumaišyti visas pjaustytas daržoves, lęšius ir padažą.