Go Back

Kario-kokosų pieno sriuba su daržovėmis

Sriuboms dažnai receptų net neprireikia, nes pakanka sudėti mėgstamas daržoves, šiek tiek prieskonių ir jau galima mėgautis sveiku, šildančiu maistu. Tačiau jei norėtumėt paįvairinti įprastą daržovių sriubą, siūlau gaminti ją su kario ir kokosų pieno skoniais.
Tipas Sriubos
Porcijos 2

Ingredientai
  

  • 1 raudonoji saldžioji paprika
  • 5 pievagrybiai
  • 1 svogūnas
  • 2 česnako skiltelės
  • 2 šaukšteliai šviežio tarkuoto imbiero
  • 400 ml. kokosų pieno (recepte naudojau "Light")
  • 2 šaukštai raudonosios kario pastos
  • 1 žalioji citrina
  • 1 litras vandens
  • 2 daržovių sultinio kubeliai
  • šiek tiek aliejaus
  • šviežių petražolių (nebūtina)

Instrukcijos
 

  • Susmulkinti visas daržoves – svogūną ir česnakus kuo smulkiau, papriką plonomis juostelėmis, o pievagrybius plonais griežinėliais.
  • Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus (~1 šaukštą) ir įkaitinti. Į ją sudėti smulkintą svogūną ir česnakus. Pakepti apie 3 minutes vis pamaišant. Sudėti tarkuotą imbierą ir pakepti dar 2 minutes. Tuomet sudėti ir smulkintą papriką bei pievagrybius. Pakepti 4-5 minutes (nereikia pilnai iškepti).
  • Virimo puode užkaisti 1 litrą vandens, sudėti ir ištirpinti daržovių sultinio kubelius, taip pat raudonąją kario pastą. Į puodą sudėti apkepintas daržoves, supilti kokosų pieną ir pakaitinti, kol sriuba bus karšta, ant užvirimo ribos ir tuomet išjungti viryklę.
  • Į sriubą įspausti visos žaliosios citrinos sultis (galima ir puse citrinos, jei nemėgstate rūgštumo).
  • Sriubą galima supilti ant paruoštų ryžių ar kitų azijietiško stiliaus makaronų, bet taip pat tinka valgyti viena, su šviesia duonele. Patiekus ant viršaus užbarstyti petražolių ar kitų žolelių, sezamo sėklų.