Įkaitinti orkaitę iki 180 C.
Linų sėmenis sumaišyti su 4-5 šaukštais vandens ir atidėti išbrinkti (turi gautis panaši į kiaušinį konsistencija).
Sumaišyti pieną su actu ir atidėti.
Kriaušę nulupti, išimti sėklas ir susmulkinti į nedidelius kubelius.
Sumaišyti miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą, imbierą, muskatą ir druską.
Atskirame inde sumaišyti pieno/acto mišinį su linų sėmenų „kiaušiniu“ ir aliejumi.
Tada kartu sumaišyti sausus ingredientus su šlapiais. Įmaišyti smulkintas kriaušes.
Tešlą padalyti į keksiukų kepimo formeles (gaunasi 12 keksiukų).
Kepti 20-25 min. arba kol įsmeigus dantų krapštuką, jis išlenda sausas.