Go Back

Keksiukai su moliūgu

Vienas paprasčiausių desertų, kurį nesunku ir pagaminti, ir patogu pasidalinti su kitais - keksiukai. O šie dar ir su moliūgu, tad ir vitaminų daugiau!
Tipas Saldūs
Porcijos 12 keksiukų

Ingredientai
  

  • 240 g. kvietinių miltų
  • 90 g. cukraus
  • 2 šaukšteliai cinamono
  • 0,5 šaukštelio maltų gvazdikėlių
  • 0,5 šaukštelio maltų imbierų
  • 1 šaukštelis maistinės sodos
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • žiupsnis druskos
  • 340 g. moliūgo tyrės (kepto ir sumalto moliūgo iki vientisos masės, be priedų)
  • 70 ml. kokosų aliejaus
  • 80 ml. augalinio pieno (naudojau nesaldintą sojų)

Instrukcijos
 

  • Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
  • Sumaišyti sausus ingredientus – miltus, cukrų, gvazdikėlius, imbierą, sodą, kepimo miltelius ir druską.
  • Į miltų masę sudėti moliūgų tyrę, ištirpintą kokosų aliejų, pieną ir išmaišyti.
  • Galima paragauti tešlą ar norėtųsi daugiau cukraus, nes saldumas gali priklausyti ir nuo moliūgo – jo gali būti per mažai, jei moliūgas ne toks saldus.
  • Keksiukų kepimo skardoje išdėlioti keksiukų formeles ir į jas padalinti visą tešlą, kad gautųsi 12 keksiukų.
  • Kepti 20-25 min. iškepus palikti šiek tiek atvėsti.

Pastabos

Keksiukus kepiau kelis kartus ir nors dėjau tokį patį kiekį cukraus - vieni gavosi pakankamai saldūs, kiti per mažai saldūs. Tai rekomenduoju paragauti tešlą prieš kepant, nes ir pačių moliūgų saldumas gali skirtis ir gali trūkti cukraus.