Go Back

Kepti grikiai su morkomis ir saulėje džiovintais pomidorais

Grikių košė gali būti ir visai nenuobodi! Pavyzdžiui, ši – su morkomis ir saulėje džiovintais pomidorais – greitai tikrai nepabos ir norėsis ją gaminti dar ir dar. Kartu su šiuo receptu labai tinka ir apkeptas tofu („marinated“arba „smoked“ rūšies).
Tipas Pagrindiniai patiekalai
Porcijos 3

Ingredientai
  

  • 1 pakelis grikių (125g. nevirtų)
  • 3 vidutinio dydžio morkos (apie 175 g. nuskutus)
  • 1 svogūnas
  • 3-4 česnako skiltelės
  • keli šaukštai smulkintų saulėje džiovintų pomidorų aliejuje (60 g.)
  • 1 šaukštelis pasirinkto prieskonių mišinio (recepte naudoti paukštienos prieskoniai)
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • šviežių petražolių papuošimui (nebūtina)

Instrukcijos
 

  • Grikius išvirti pagal instrukcijas ant pakuotės.
  • Nulupti svogūną, česnakus ir susmulkinti.
  • Nuskusti ir su burokine tarka sutarkuoti morkas.
  • Keptuvėje įkaitinti aliejų.
  • Ant aliejaus apkepti svogūną ir česnakus, kol pasidarys minkšti ir vos paruduos.
  • Į keptuvę kartu sudėti morkas, smulkintus saulėje džiov. pomidorus ir vis maišant kepti apie 10 min. arba kol morkos bus daugmaž minkštos.
  • Sudėti virtus grikius, prieskonius ir pakepti dar 3-5 minutes, kad ir grikiai pašiltų.
  • Kartu labai tinka ir apkeptas tofu („marinated“ arba „smoked“ rūšies). Naudojant tofu, jį supjaustau kubeliais ir apkepu atskirai ant aliejaus (taip geriau apskrunda), su pasirinktais prieskoniais.