Go Back

Keptos saldžiosios bulvės su spanguolėmis, feta ir lazdyno riešutais

Keptos saldžiosios bulvės su feta, spanguolėmis ir riešutais – tai paprastas, bet skonių pilnas patiekalas, tinkantis tiek kasdieniams pietums, tiek šventiniam stalui. Orkaitėje keptos bulvės tampa minkštos ir šiek tiek karamelizuotos, o jų saldumą puikiai papildo lengvai sūri feta bei džiovintos spanguolės. Dar daugiau ypatingumo ir aromato suteikia lazdyno riešutai apkepti su cinamonu ir medumi.
Tipas Užkandžiai

Ingredientai
  

  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštelis tarkuotos apelsino žievelės
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 0,5 šaukštelio maltų pipirų
  • 2 vidutinio/nedidelio dydžio saldžiosios bulvės (batatai)
  • 50 g. džiovintų spanguolių
  • 100 g. fetos

Riešutams

  • 40 g. lazdyno riešutų
  • 1 šaukštas sviesto
  • 1 šaukštelis medaus
  • 0,5 šaukštelio malto cinamono

Instrukcijos
 

  • Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių.
  • Lazdyno riešutus susmulkinti su peiliu į mažesnius gabalėlius.
  • Fetą šakute ar rankomis susmulkinti. Tinka ir ne originali feta, o graikiškas sūris salotoms ir pan.
  • Batatus nuplauti, supjaustyti griežinėliais (rutuliukais) iki 1 cm. storio. Lupti nereikia.
  • Dideliame inde gerai sumaišyti batatų griežinėlius, aliejų, apelsino žievelę, druską, pipirus.
  • Ant kepimo popieriaus skardoje išdėlioti kiekvieną batato griežinėlį atskirai. Kepti 10-12 min., tada kiekvieną apversti ir pakepti dar 10-12 min., arba kol bus lengvai apskrudę kraštai.
  • Kol batatai keps – įkaitinti keptuvę ir ant vidutinės kaitros ~1 minutę pakepti smulkintus lazdyno riešutus. Tada į keptuvę įdėti sviestą, medų ir cinamoną. Pakepti dar 1-2 min., kol viskas ištirps ir patraukti nuo kaitros.
  • Iškepus batatams, ant jų iškart dėti po ~šaukštelį ar daugiau smulkintos fetos, kelias spanguoles ir šiek tiek riešutų, kad viskas išsidalintų lygiai visiems batato kąsneliams.
  • Patiekti iškart.