Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių.
Lazdyno riešutus susmulkinti su peiliu į mažesnius gabalėlius.
Fetą šakute ar rankomis susmulkinti. Tinka ir ne originali feta, o graikiškas sūris salotoms ir pan.
Batatus nuplauti, supjaustyti griežinėliais (rutuliukais) iki 1 cm. storio. Lupti nereikia.
Dideliame inde gerai sumaišyti batatų griežinėlius, aliejų, apelsino žievelę, druską, pipirus.
Ant kepimo popieriaus skardoje išdėlioti kiekvieną batato griežinėlį atskirai. Kepti 10-12 min., tada kiekvieną apversti ir pakepti dar 10-12 min., arba kol bus lengvai apskrudę kraštai.
Kol batatai keps – įkaitinti keptuvę ir ant vidutinės kaitros ~1 minutę pakepti smulkintus lazdyno riešutus. Tada į keptuvę įdėti sviestą, medų ir cinamoną. Pakepti dar 1-2 min., kol viskas ištirps ir patraukti nuo kaitros.
Iškepus batatams, ant jų iškart dėti po ~šaukštelį ar daugiau smulkintos fetos, kelias spanguoles ir šiek tiek riešutų, kad viskas išsidalintų lygiai visiems batato kąsneliams.
Patiekti iškart.