Keptų pomidorų ir paprikų padažas makaronams
Itin skanus, maistingas ir išraiškingas padažas, kurio atsivalgyti gali būti sunku! Padažo pakaks bent trims porcijoms makaronų.
Tipas Padažai, Pagrindiniai patiekalai
- 670 g. pomidorų (5 vidutinio dydžio pomidorai)
- 1 vidutinio dydžio svogūnas
- 6-7 česnako skiltelės
- 100 g. raudonosios paprikos
- Sauja šviežių bazilikų (arba 2 šaukštai džiovintų)
- 1 šaukštas džiovintų raudonėlių
- 3-4 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 0,5 šaukštelio druskos
- Makaronų kiekį ar kitus priedus pasirinkti pagal poreikį
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
Nuplautus pomidorus ir papriką supjaustyti gabalėliais. Labai smulkinti nereikia – maždaug 2-3 cm. pločio.
Svogūną ir česnakus nulupti ir šiek tiek susmulkinti. Labai smulkiai taip pat nereikia – česnako skiltelę tik į 2-3 dalis, svogūną juostelėmis į kelias dalis.
Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi ir sudėti visas smulkintas daržoves. Jas apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir išmaišyti. Kepti apie 40 min. arba kol apskrus. Viduryje kepimo galima ir pamaišyti.
Iškepus palikti šiek tiek atvėsti. Tada sudėti į indą kartu su raudonėliais, bazilikais ir druska ir su trintuvu sumalti iki vientisos masės.
Virtus makaronus galima sumaišyti su padažu keptuvėje ir dar pakepinti ar išmaišyti atskirai, galima įsidėti ir daugiau priedų.