Go Back

Keptų pomidorų ir paprikų padažas makaronams

Itin skanus, maistingas ir išraiškingas padažas, kurio atsivalgyti gali būti sunku! Padažo pakaks bent trims porcijoms makaronų.
Tipas Padažai, Pagrindiniai patiekalai
Porcijos 3

Ingredientai
  

  • 670 g. pomidorų (5 vidutinio dydžio pomidorai)
  • 1 vidutinio dydžio svogūnas
  • 6-7 česnako skiltelės
  • 100 g. raudonosios paprikos
  • Sauja šviežių bazilikų (arba 2 šaukštai džiovintų)
  • 1 šaukštas džiovintų raudonėlių
  • 3-4 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • Makaronų kiekį ar kitus priedus pasirinkti pagal poreikį

Instrukcijos
 

  • Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
  • Nuplautus pomidorus ir papriką supjaustyti gabalėliais. Labai smulkinti nereikia – maždaug 2-3 cm. pločio.
  • Svogūną ir česnakus nulupti ir šiek tiek susmulkinti. Labai smulkiai taip pat nereikia – česnako skiltelę tik į 2-3 dalis, svogūną juostelėmis į kelias dalis.
  • Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi ir sudėti visas smulkintas daržoves. Jas apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir išmaišyti. Kepti apie 40 min. arba kol apskrus. Viduryje kepimo galima ir pamaišyti.
  • Iškepus palikti šiek tiek atvėsti. Tada sudėti į indą kartu su raudonėliais, bazilikais ir druska ir su trintuvu sumalti iki vientisos masės.
  • Virtus makaronus galima sumaišyti su padažu keptuvėje ir dar pakepinti ar išmaišyti atskirai, galima įsidėti ir daugiau priedų.