Svogūną, česnaką, porą ir salierus supjaustykite smulkiais gabaliukais. Bulves supjaustykite nedideliais kubeliais.
Į keptuvę įpilkite apie 1 šaukštą aliejaus, sudėkite smulkintus svogūną, česnaką, salierą, porą ir kepkite vis pamaišydami apie 5-7 minutes arba kol daržovės bus minkštos.
Į puodą supilkite vandenį ir pieną, užkaiskite. Sudėkite sultinio kubelius (sutrupinkite rankomis, kad greičiau ištirptų), pjaustytas bulves, apkeptas daržoves. Užberkite pipirų ir viską išmaišykite. Vis pamaišydami kaitinkite ant vidutinės/aukštos ugnies, kol sriuba pradės virti, o užvirus laikykite 15-20 minučių ant silpnos ugnies, nuolat pamaišant, kol bulvės bus minkštos. Jeigu formuotųsi putos - jas galima vis nusemti.
Sriubai išvirus, galite palikti ją pravėsti kelias minutes, tada suberkite maistines mieles ir išmaišykite. Su rankiniu trintuvu sumalkite visą sriubą iki vientisos masės.
Sriubą patiekti su šviežiomis petražolėmis, duonos skrebučiais, augaline grietinėle ar kitais norimais priedais.