Go Back

Kreminė bulvių sriuba

Trintos sriubos yra netik sveikas, bet ir skaniai sušildantis patiekalas, kuris visai neturi būti sudėtingas. Trintą sriubą galima pasigaminti net iš tokių paprastų irkiekvienam pažįstamų daržovių kaip bulvės! Tai bus ir skanus, ir pigus variantas ieškantiems idėjų sriubai
Tipas Sriubos
Porcijos 3

Ingredientai
  

  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūnas
  • 3 česnako skiltelės
  • 3 saliero stiebai
  • 500 ml. vandens
  • 500 ml. nesaldinto augalinio pieno (naudojau sojų)
  • 2 daržovių sultinio kubeliai (kubelių kiekis gali skirtis pagal instrukcijas ant pakuotės, reikia tiek, kiek rašoma, kad užtektų 1 litrui)
  • 12 nedidelių bulvių (nuluptos svėrė 750 g.)
  • 15 g. maistinių mielių dribsnių
  • sauja smulkintų porų
  • pasirinktinai: šviežių petražolių ir duonos skrebučių

Instrukcijos
 

  • Svogūną, česnaką, porą ir salierus supjaustykite smulkiais gabaliukais. Bulves supjaustykite nedideliais kubeliais.
  • Į keptuvę įpilkite apie 1 šaukštą aliejaus, sudėkite smulkintus svogūną, česnaką, salierą, porą ir kepkite vis pamaišydami apie 5-7 minutes arba kol daržovės bus minkštos.
  • Į puodą supilkite vandenį ir pieną, užkaiskite. Sudėkite sultinio kubelius (sutrupinkite rankomis, kad greičiau ištirptų), pjaustytas bulves, apkeptas daržoves. Užberkite pipirų ir viską išmaišykite. Vis pamaišydami kaitinkite ant vidutinės/aukštos ugnies, kol sriuba pradės virti, o užvirus laikykite 15-20 minučių ant silpnos ugnies, nuolat pamaišant, kol bulvės bus minkštos. Jeigu formuotųsi putos - jas galima vis nusemti.
  • Sriubai išvirus, galite palikti ją pravėsti kelias minutes, tada suberkite maistines mieles ir išmaišykite. Su rankiniu trintuvu sumalkite visą sriubą iki vientisos masės.
  • Sriubą patiekti su šviežiomis petražolėmis, duonos skrebučiais, augaline grietinėle ar kitais norimais priedais.