300g.moliūgų piure(iškepto ir sumalto moliūgo, be cukraus ar druskos)
90g.anakardžių
80ml.kokosų pieno(kietosios dalies iš kokosų pieno skardinės)
60g.cukraus
50-60ml.klevų sirupo
2šaukštaikukurūzų miltų
1,5šaukšteliomeduolių prieskonių
žiupsnisdruskos
šiek tiek vanilės aromato
Instrukcijos
Gerai sumaišyti ingredientus pagrindui, tešlą suformuoti į rutulį, apvynioti maistine plėvele ir įdėti į šaldytuvą - palaikyti bent pora valandų arba per naktį.
Tešlą palaikius šaldytuve - iškočioti (tešla gali būti gan biri, tad tą daryti atsargiai). Tešlą kočioti tokiam dydžiui, kuris tiktų jūsų kepimo skardai.
Iškočiotą tešlą labai atsargiai įdėti į kepimo formą, keliose vietose subaksnoti šakute, kraštus galima šiek tiek užlenkti ant skardos šonų. Kepti 180C temperatūroje, 7 minutes.
Visus kitus ingredientus pyragui sumalti su blenderiu iki vientisos masės ir supilti ant apkepto pagrindo.
Viską kepti apie 45-50min. 180C temperatūroje.
Pastabos
Pyragą kepiau maždaug 25 cm. skersmens apvalioje kepimo formoje, jos gylis apie 2 cm., bet galima pritaikyti ir kitoms panašioms formoms.