Go Back

Meduolinis moliūgų pyragas

Kvepiantis jaukumu ir šiluma bei primenantis meduolį - toks moliūgų pyragas laukia išbandžius šį receptą.
Tipas Saldūs
Porcijos 1 pyragas

Ingredientai
  

Pagrindui

  • 170 g. kvietinių miltų
  • 1/4 šaukštelio druskos
  • 0,5 šaukštelio cukraus
  • 110 g. augalinio margarino arba sviesto
  • 60 ml. šalto vandens

Pyrago masei

  • 300 g. moliūgų piure (iškepto ir sumalto moliūgo, be cukraus ar druskos)
  • 90 g. anakardžių
  • 80 ml. kokosų pieno (kietosios dalies iš kokosų pieno skardinės)
  • 60 g. cukraus
  • 50-60 ml. klevų sirupo
  • 2 šaukštai kukurūzų miltų
  • 1,5 šaukštelio meduolių prieskonių
  • žiupsnis druskos
  • šiek tiek vanilės aromato

Instrukcijos
 

  • Gerai sumaišyti ingredientus pagrindui, tešlą suformuoti į rutulį, apvynioti maistine plėvele ir įdėti į šaldytuvą - palaikyti bent pora valandų arba per naktį.
  • Tešlą palaikius šaldytuve - iškočioti (tešla gali būti gan biri, tad tą daryti atsargiai). Tešlą kočioti tokiam dydžiui, kuris tiktų jūsų kepimo skardai.
  • Iškočiotą tešlą labai atsargiai įdėti į kepimo formą, keliose vietose subaksnoti šakute, kraštus galima šiek tiek užlenkti ant skardos šonų. Kepti 180C temperatūroje, 7 minutes.
  • Visus kitus ingredientus pyragui sumalti su blenderiu iki vientisos masės ir supilti ant apkepto pagrindo.
  • Viską kepti apie 45-50min. 180C temperatūroje.

Pastabos

Pyragą kepiau maždaug 25 cm. skersmens apvalioje kepimo formoje, jos gylis apie 2 cm., bet galima pritaikyti ir kitoms panašioms formoms.