Moliūginis meduolis
Su moliūgo tyre galima drąsiai eksperimentuot desertų srityje, o mane eksperimentai privedė ir prie šio meduolio. Labai tinkamas rudeniui pyragas ne tik padės sunaudoti užsilikusius moliūgus, bet ir pasaldins vis tamsėjančias dienas.
- 130 g. kvietinių miltų
- ¼ šaukštelio druskos
- 0,5 šaukštelio maistinės sodos
- ¼ šaukštelio kepimo miltelių
- 0,5 šaukštelio maltų gvazdikėlių
- 0,5 šaukštelio cinamono
- 0,5 šaukštelio malto muskato
- 80 g. sviesto
- 100 g. medaus
- 1 kiaušinis
- 200 g. moliūgo tyrės
Įkaitinti orkaitę iki 160 °C temperatūros. Kepimo formą (naudojau 12x22cm pločio ir 6cm gylio skardą) ištepti su šiek tiek sviesto.
Sumaišyti miltus, druską, sodą, kepimo miltelius, gvazdikėlius, cinamoną ir muskatą.
Atskirai išplakti kiaušinį su cukrumi ir išlydytu sviestu. Tada įmaišyti moliūgo tyrę ir skystą (kiek išlydytą) medų.
Sumaišyti šį plakinį su miltų mišiniu.
Tešlą supilti į kepimo formą. Kepti apie 50 min. arba kol į pyragą įsmeigtas medinis iešmelis išlįs sausas.
Iškepus palikti pyragą atvėsti su skarda ir tik pravėsus iš jos išimti.