Go Back

Morkų pyragas su datulėmis

Meduolinis pyragas su morkomis ir saldžiais datulių gabaliukais – tobulas desertas ne tik Velykų stalui, bet ir bet kokiai kitai progai!
Tipas Saldūs

Ingredientai
  

  • 220 g. kvietinių miltų
  • 70 g. cukraus
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 šaukštelis maistinės sodos
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 1 šaukštelis malto cinamono
  • 0,5 šaukštelio malto muskato
  • 0,5 šaukštelio maltų imbierų
  • 0,5 šaukštelio maltų gvazdikėlių
  • 1 kupinas šaukštelis šviežios tarkuotos apelsino žievelės
  • 35 ml. kokosų aliejaus
  • 150 ml. nesaldinto augalinio pieno (naudotas migdolų, dar geriau tiktų sojų)
  • 2 šaukštai obuolių acto
  • 120 g. tarkuotų morkų (maždaug 2 morkos)
  • 6-7 džiovintos datulės (tinka ir šviežios, apie 30 g.)
  • 1 šaukštelis kokosų aliejaus kepimo skardai ištepti

Instrukcijos
 

  • Įkaitinti orkaitę iki 180°C.
  • Pieną sumaišyti su actu ir atidėti.
  • Morkas nuskusti ir sutarkuoti su smulkia tarka (smulkesne nei burokinė).
  • Datules supjaustyti mažais gabaliukais.
  • Sumaišyti sausus ingredientus (miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą ir visus prieskonius.
  • Į pieno ir acto mišinį supilti ištirpdytą kokosų aliejų ir išmaišyti.
  • Pieno mišinį sumaišyti su miltų mišiniu, įmaišyti tarkuotas morkas, datules ir apelsino žievelę. Labai daug maišyti nereikia, bet kad tešla būtų daugmaž vientisa (taip pat turi gautis ne skysta).
  • Kepimo skardą ištepti kokosų aliejumi (naudota 17 cm. skersmens kepimo forma su nuimamais kraštais).
  • Kepti apie 45 min. Patikrinti pyragą galima įsmeigus medinį iešmelį, jei jis išlenda sausas – pyragas iškepęs.
  • Iškepus palikti šiek tiek atvėsti.