Naminis feta sūris
Nors parduotuvėse jau gausu įvairių augalinių prekių pasirinkimų, turintlaiko visada maloniau gaminti maistą savo rankomis, naudojant natūralesniusingredientus. Savo rankomis galima pasidaryti ir daug įvairių veganiškų sūrių,pavyzdžiui, fetos, kuris bus puikiai tinkamas salotoms, sumuštiniams, vietoje padažo ir kt.
- 180 g. natūralaus tofu
- 0,5 šaukštelio maistinių mielių dribsnių
- 0,5 šaukštas sojų padažo
- 70 ml. kokosų aliejaus (naudotas rafinuotas - tad be kokosų kvapo)
- 1 šaukštas šviežios citrinos sulčių
- 0,5 šaukšto obuolių acto
- 0,5 šaukštelio druskos
- 1 šaukštelis svogūnų miltelių (granulių)
Tofu išimti iš pakuotės ir nusausinti spaudžiant su rankšluosčiu ar popieriniais rankšluosčiais.
Visus ingredientus iki vientisos masės sumalti rankiniu trintuvu ar maisto procesoriumi.
Sumaltą masę dėti į pasirinktą indą, galima jį dar iškloti kepimo popieriumi, kad sūrį išimti būtų lengviau.
Sūrį palaikyti šaldytuve bent kelias valandas arba geriausia - per naktį.
Valgyti galima vieną, su salotomis, užkandžiais, makaronais, naudoti kaip padažą ir kt.