Go Back

Obuolių pyragas

Kai norisi komforto, kažko patikrinto ir skanaus – paprastas obuolių pyragas kaip tik tam! Pyragui naudota 20 cm. skersmens apvali kepimo forma nuimamais kraštais.
Tipas Saldūs

Ingredientai
  

  • 250 g. kvietinių miltų
  • 70 g. rudojo cukraus
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 šaukštelis maistinės sodos
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 1,5 šaukštelio cinamono
  • 1 šaukštelio malto imbiero
  • 0,5 šaukštelio malto muskato
  • 0,5 šaukštelio gvazdikėlių
  • 2 gerai sunokę bananai
  • 60 ml. kokosų aliejaus
  • 230 ml. nesaldinto augalinio pieno (naudojau sojų)
  • 1 šaukštas obuolių acto
  • 2 vidutinio dydžio obuoliai

Instrukcijos
 

  • Įkaitinti orkaitę iki 180 °C.
  • Pieną sumaišyti su actu ir atidėti.
  • Sumaišyti miltus, cukrų, prieskonius (visus sausus ingredientus).
  • Bananus nulupti ir sutrinti šakute.
  • Obuolius nulupti, išdarinėti ir supjaustyti kubeliais.
  • Trintus bananus sumaišyti su pieno ir acto mišiniu, tada jį supilti į miltų masę, kartu supilti ir ištirpdytą kokosų aliejų ir taip pat išmaišyti. Sudėti pjaustytus obuolius ir išmaišyti.
  • Kepimo skardą ištepti kokosų ar kitu aliejumi. Į ją supilti pyrago masę.
  • Pyragą kepti 45-55 minutes priklausomai nuo pasirinktos formos gylio. Pyragą galima patikrinti mediniu iešmeliu, jis iškepęs, kai įsmeigtas iešmelis išlenda sausas arba beveik sausas, nes nuo obuolių gali likti drėgmė.
  • Iškepus, palikti pyragą atvėsti ir tada pjaustyti ar išimti iš skardos. Galima apibarstyti cukraus pudra.