Go Back

Orkaitėje keptas žiedinis kopūstas su tahini padažu

Keptą viščiuką primenantis kalafioras bus tikra stalo puošmena, ypač jei jį patieksite su aplietu padažu ir ryškiomis granatų sėklomis bei šviežiomis petražolėmis.
Tipas Pagrindiniai patiekalai, Užkandžiai

Ingredientai
  

  • 1 vidutinio dydžio žiedinis kopūstas
  • 2 šaukšteliai Himalajų druskos
  • 5 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštelis česnako miltelių
  • 1 šaukštelis džiovintų petražolių
  • 0,5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
  • 0,5 šaukštelio Himalajų druskos

Padažui

  • 70 g. tahini pastos
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 6 šaukštai augalinio nesaldinto pieno
  • 1 šaukštelis šviežios citrinos sulčių
  • 0,5 šaukštelio malto kumino
  • 0,5 šaukštelio česnako miltelių
  • ¼ šaukštelio maltų juodųjų pipirų
  • ¼ šaukštelio Himalajų druskos

Patiekimui

  • Šiek tiek granato sėklų
  • Šviežių petražolių

Instrukcijos
 

  • Puode užvirti vandenį kartu su 2 šaukšteliais druskos. Kiek vandens reikės galima pamatuoti į puodą įdėjus visą žiedinio kopūsto galvą ir pilant vandenį tol, kol pilnai arba beveik pilnai apsems kopūstą.
  • Žiedinio kopūsto galvą, jos neišardžius ir nuskabius tik lapus, dėti į verdantį vandenį kotu aukštyn. Apvirti 15 min.
  • Kopūstą iš vandens išimti labai atsargiai, kad jis nesutrupėtų ir neišsileistų. Įdėti jį į kiaurasamtį ir leisti šiek tiek nudžiūti ir atvėsti.
  • Sumaišyti aliejų, česnako miltelius, džiovintas petražoles, pipirus ir druską.
  • Pravėsusį kopūstą dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Jį visą gerai ištepti su praėjusiame žingsnyje padarytu aliejaus mišiniu.
  • Kepti 40-45 min. arba kol lengvai apskrus.
  • Padažui – sumaišyti visus prie jo nurodytus ingredientus iki vientisos masės. Patiekiant dalį šio padažo galima užpilti ant kopūsto, ant viršaus uždėti granato sėklų ir apibarstyti šviežiomis petražolėmis.