Go Back

Rožinis humusas ir sumuštiniai su ridikėliais

Gražus maistas skaniau valgosi, todėl užuot gaminus įprastą humusą, siūlau pagražinti jį sodria rožine burokėlių spalva!
Tipas Padažai, Užkandžiai

Ingredientai
  

  • 250 g. virtų/konservuotų avinžirnių
  • 100 g. virtų burokėlių
  • 2 šaukštai tahini pastos (nebūtina)
  • 2 česnako skiltelės
  • 2 šaukštai šviežios citrinos sulčių
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 0,5 šaukštelio malto kumino
  • ¼ šaukštelio druskos
  • ¼ šaukštelio pipirų
  • 30 ml. vandens

Sumuštiniams

  • Pasirinktos duonos, ridikėlių ir mažų pomidoriukų

Instrukcijos
 

  • Visus ingredientus humusui sumalti rankiniu ar kitu trintuvu iki vientisos masės. Jei humuso norisi skystesnio, galima įpilti dar vandens ar aliejaus.
  • Sumuštiniams paruošti – duoną ištepti norimu kiekiu humuso ir ant viršaus išdėlioti pjaustytus ridikėlius ir pomidorus ar kitus priedus.