Rožinis humusas ir sumuštiniai su ridikėliais
Gražus maistas skaniau valgosi, todėl užuot gaminus įprastą humusą, siūlau pagražinti jį sodria rožine burokėlių spalva!
Tipas Padažai, Užkandžiai
- 250 g. virtų/konservuotų avinžirnių
- 100 g. virtų burokėlių
- 2 šaukštai tahini pastos (nebūtina)
- 2 česnako skiltelės
- 2 šaukštai šviežios citrinos sulčių
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 0,5 šaukštelio malto kumino
- ¼ šaukštelio druskos
- ¼ šaukštelio pipirų
- 30 ml. vandens
Sumuštiniams
- Pasirinktos duonos, ridikėlių ir mažų pomidoriukų
Visus ingredientus humusui sumalti rankiniu ar kitu trintuvu iki vientisos masės. Jei humuso norisi skystesnio, galima įpilti dar vandens ar aliejaus.
Sumuštiniams paruošti – duoną ištepti norimu kiekiu humuso ir ant viršaus išdėlioti pjaustytus ridikėlius ir pomidorus ar kitus priedus.