Rukolos pesto padažas
Dažniausiai pesto padažas gaminamas iš bazilikų. Tačiau neturint jų po ranka, tam labai tinka ir kitas ingredientas – rukola arba gražgarstės. Padažą naudoti galima įvairiai, tiek kaip užtepėlę, tiek ir kituose patiekaluose – salotoms, makaronams ar kita.
- 50 g. šviežios rukolos
- 6 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 40 g. anakardžių
- 2 česnako skiltelės
- 2 šaukštai šviežių citrinos sulčių
- 4 šaukštai maistinių mielių (15 g.)
- apie 0,5 šaukštelio druskos
Anakardžius užpilti karštu virusiu vandeniu ir mirkyti bent apie 10-15 min.
Į indą sudėti visus ingredientus – rukolą, aliejų, šiek tiek smulkintą česnaką, citrinos sultis, maistines mieles, druską ir anakardžius (nupylus nuo jų vandenį).
Viską rankiniu ar kitu trintuvu sumalti iki vientisos masės.
Patiekti galima kaip atskirą padažą, užtepėlę ar maišyti su makaronais, salotomis ir kt.