Go Back

Rukolos pesto padažas

Dažniausiai pesto padažas gaminamas iš bazilikų. Tačiau neturint jų po ranka, tam labai tinka ir kitas ingredientas – rukola arba gražgarstės. Padažą naudoti galima įvairiai, tiek kaip užtepėlę, tiek ir kituose patiekaluose – salotoms, makaronams ar kita.
Tipas Padažai

Ingredientai
  

  • 50 g. šviežios rukolos
  • 6 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 40 g. anakardžių
  • 2 česnako skiltelės
  • 2 šaukštai šviežių citrinos sulčių
  • 4 šaukštai maistinių mielių (15 g.)
  • apie 0,5 šaukštelio druskos

Instrukcijos
 

  • Anakardžius užpilti karštu virusiu vandeniu ir mirkyti bent apie 10-15 min.
  • Į indą sudėti visus ingredientus – rukolą, aliejų, šiek tiek smulkintą česnaką, citrinos sultis, maistines mieles, druską ir anakardžius (nupylus nuo jų vandenį).
  • Viską rankiniu ar kitu trintuvu sumalti iki vientisos masės.
  • Patiekti galima kaip atskirą padažą, užtepėlę ar maišyti su makaronais, salotomis ir kt.