Rukolos salotos su migdolais ir tahini padažu
Salotos dažnai gali atrodyti nuobodžios, ypač jei gaminamės jas dažnai. Tada labai pravartu atrasti įdomesnių receptų ar tiesiog išbandyti naują padažą, kuris salotas pakeis į visiškai naują, neragautą patiekalą. Šiame recepte būtent padažas yra salotų žvaigždė rytietiškais skoniais sukuriantis daug kam neragautą salotų variantą!
- 50-60 g. rukolos salotų
- 120 g. konservuotų/virtų avinžirnių
- 25 g. migdolų
- 1/3 mažo agurko
- 1/3 pomidoro
- 1/4 nedidelio svogūno
- šviežių petražolių, svogūnų laiškų
Avinžirnių kepimui
- 0,5 šaukštelio svogūnų miltelių/granulių
- 1/4 šaukštelio džiovintų petražolių
- 1/4 šaukštelio kario
- 1/4 šaukštelio druskos
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
Padažui
- 2 šaukštai tahini (sezamų pastos)
- 1 šaukštelis alyvuogių aliejaus
- 5 šaukšteliai sojos pieno (nesaldinto)
- 1 šaukštelis šviežios citrinos sulčių
- 1/4 šaukštelio kumino
- žiupsnis česnakų miltelių
- žiupsnis pipirų
- žiupsnis druskos
Sumaišyti rukolą su smulkintu agurku, pomidoru, svogūnu, svogūnų laiškais ir petražolėmis.
Keptuvėje įkaitinti šiek tiek alyvuogių aliejaus, sudėti avinžirnius ir pakepti kelias minutes, kol jie lengvai apskrus. Tada sudėti prieskonius (svogūnų granules, džiov. petražoles, karį ir druską), gerai išmaišyti ir avinžirnius sudėti į atskirą indą.
Keptuvėje įkaitinti šiek tiek aliejaus (atskiroje arba išvalytoje toje pačioje) ir sudėti migdolų riešutus. Pakepti 1-2 minutes ar mažiau, tik kol riešutai lengvai apskrus, nuolat maišant. Tada juos taip pat atidėti.
Sumaišyti visus ingredientus padažui iki vientisos masės.
Ant salotų sudėti keptus avinžirnius, keptus riešutus ir supilti padažą. Viską išmaišyti.