Go Back

Rukolos salotos su migdolais ir tahini padažu

Salotos dažnai gali atrodyti nuobodžios, ypač jei gaminamės jas dažnai. Tada labai pravartu atrasti įdomesnių receptų ar tiesiog išbandyti naują padažą, kuris salotas pakeis į visiškai naują, neragautą patiekalą. Šiame recepte būtent padažas yra salotų žvaigždė rytietiškais skoniais sukuriantis daug kam neragautą salotų variantą!
Tipas Salotos
Porcijos 1

Ingredientai
  

  • 50-60 g. rukolos salotų
  • 120 g. konservuotų/virtų avinžirnių
  • 25 g. migdolų
  • 1/3 mažo agurko
  • 1/3 pomidoro
  • 1/4 nedidelio svogūno
  • šviežių petražolių, svogūnų laiškų

Avinžirnių kepimui

  • 0,5 šaukštelio svogūnų miltelių/granulių
  • 1/4 šaukštelio džiovintų petražolių
  • 1/4 šaukštelio kario
  • 1/4 šaukštelio druskos
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus

Padažui

  • 2 šaukštai tahini (sezamų pastos)
  • 1 šaukštelis alyvuogių aliejaus
  • 5 šaukšteliai sojos pieno (nesaldinto)
  • 1 šaukštelis šviežios citrinos sulčių
  • 1/4 šaukštelio kumino
  • žiupsnis česnakų miltelių
  • žiupsnis pipirų
  • žiupsnis druskos

Instrukcijos
 

  • Sumaišyti rukolą su smulkintu agurku, pomidoru, svogūnu, svogūnų laiškais ir petražolėmis.
  • Keptuvėje įkaitinti šiek tiek alyvuogių aliejaus, sudėti avinžirnius ir pakepti kelias minutes, kol jie lengvai apskrus. Tada sudėti prieskonius (svogūnų granules, džiov. petražoles, karį ir druską), gerai išmaišyti ir avinžirnius sudėti į atskirą indą.
  • Keptuvėje įkaitinti šiek tiek aliejaus (atskiroje arba išvalytoje toje pačioje) ir sudėti migdolų riešutus. Pakepti 1-2 minutes ar mažiau, tik kol riešutai lengvai apskrus, nuolat maišant. Tada juos taip pat atidėti.
  • Sumaišyti visus ingredientus padažui iki vientisos masės.
  • Ant salotų sudėti keptus avinžirnius, keptus riešutus ir supilti padažą. Viską išmaišyti.