Go Back

Salotos su granatu, kynva ir keptais batatais

Granatas – ne tik skanus vaisius, bet ir labai gražus ir tinkamas papuošimas įvairioms salotoms. Šios salotos – ir gaivios, ir sočios – puikiai tinkamos tiek kaip pagrindinis patiekalas, tiek kaip garnyras šalia kitų patiekalų.
Tipas Salotos
Porcijos 1

Ingredientai
  

  • 50 g. granatų sėklų
  • 1 nedidelio batato (salotoms galima naudoti mažiau bulvės nei iš viso iškeps)
  • 50 g. nuplautų kynvos kruopų
  • 120 ml. vandens (kynvos virimui kartu su ¼ šaukštelio druskos)
  • 50 g. rukolos
  • 1/4 raudonojo svogūno (apie 15 g.)
  • puse mažo agurko (apie 50 g.)
  • 1 šaukštas kokosų aliejaus (batatui kepti)
  • 0,5 šaukštelio cinamono (batatui kepti)
  • 0,5 šaukštelio druskos (batatui kepti)

Padažui

  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 0,5 šaukšto balzaminio acto
  • 1 šaukštelis šviežių citrinos sulčių
  • 0,5 šaukštelio klevų arba agavų sirupo
  • ¼ šaukštelio druskos
  • ¼ šaukštelio maltų pipirų

Instrukcijos
 

  • Nedideliame puode užvirti 120 ml. vandens su ¼ šaukštelio druskos. Suberti kynvos kruopas, sumažinti ugnį, uždengti ir virti apie 15 min. arba kol kynva suminkštės ir vandens neliks. Palikti atvėsti.
  • Orkaitę įkaitinti iki 200 °C temperatūros.
  • Batatą supjaustyti nedideliais kubeliais (lupti nebūtina), įtrinti 1 šaukštu kokosų aliejaus, išmaišyti su cinamonu ir druska. Kubelius išskleisti ant kepimo popieriaus ir kepti apie 20-25 minutes arba kol bus minkšti ir lengvai parudavę.
  • Agurką supjaustyti griežinėliais, svogūną juostelėmis, rukolą galima taip pat pasmulkinti.
  • Granato viršų nupjauti, įpjauti žievę vietose, kur yra sėklų sandūros ir išskleisti visą granatą. Nuimti apie 50 g. sėklų.
  • Sumaišyti visus ingredientus padažui.
  • Sumaišyti visas daržoves, sėklas, kynvą ir batatą (galima naudoti puse ar norimą dalį iškepto batato), apšlakstyti padažu ir vėl išmaišyti.