Salotos su tofu ir keptais anakardžių riešutais
Gaivios ir sočios salotos – kai kas, už ką kūnas tikrai visada padėkos. O jas paįvairinti galima skirtingais riešutais – šiame recepte jie apkepti, minkšti, bet tuo pačiu ir traškūs. Šiek tiek saldus padažas taip pat įneš skonių įvairovės ir tokiomis salotomis bus skanu mėgautis bet kokiu sezonu.
- apie 40 g. salotų mišinio
- 90 g. tofu ("marinated" rūšies)
- 35 g. anakardžių
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
- puse sunokusio avokado
- 1/4 svogūno
- 1/3 geltonosios paprikos
- 2 griežinėliai konservuotų jelapenų (nebūtina)
Padažui
- 1 šaukštelis garstyčių (padažams visada naudoju grūdėtąsias)
- 1 šaukštelis agavų sirupo
- 2 šaukštai šviežios citrinos sulčių
- šiek tiek druskos
Susmulkinti apie ¼ svogūno, trečdalį nedidelės geltonosios paprikos ir jalapeno griežinėlius. Pusės avokado vidinę dalį peiliu supjaustyti rombais ir išskaptuoti šaukšteliu,kad gautųsi nedideli gabalėliai. Viską sudėti į indą kartu su salotomis ir išmaišyti.
Paruošti padažą – į indą sudėti garstyčias, agavų sirupą, šviežios citrinos sultis ir žiupsnį druskos ir išmaišyti iki vientisos masės.
Kubeliais supjaustyti tofu.
Į keptuvę įpilti apie šaukštą alyvuogių aliejaus ir įkaitinti. Sudėti pjaustytą tofu ir kepti apie 4-5 minutes vis pamaišant, kol paruduos. Tada sudėti anakardžius ir pakepti dar kelias minutes, kol ir anakardžiai paruduos. Užberti šiek tiek druskos ar kitų pasirinktų prieskonių (tinka prieskonių mišiniai – bulvių, vištienos ir kt.) ir išmaišyti.
Į salotų masę supilti padažą ir gerai išmaišyti. Ant viršaus sudėti keptą tofu ir anakardžius, galima apibarstyti norimomis sėklomis, patiekti su duona ar kitais priedais.