Go Back

Tofu-špinatų keksiukai

Pusryčiams ar užkandžiui gamtoje – šie keksiukai tiks įvairioms situacijoms! Mažus omleto kąsnelius primenantys keksiukai yra lengvai paruošiami, o gaminant galima įtraukti ir kitų daržovių ar prieskonių nepaminėtų recepte – keksiukai itin lengvai pritaikomi kiekvieno skoniui.
Tipas Užkandžiai
Porcijos 12 keksiukų

Ingredientai
  

  • 180 g. natūralaus tofu
  • 100 g. šviežių špinatų
  • 70 g. saulėje džiovintų pomidorų
  • 2 svogūnai
  • 180 g. kvietinių miltų
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 1/4 šaukštelio pipirų
  • 1 šaukštelis džiovintų bazilikų
  • 0,5 šaukštelio maltos ciberžolės
  • 60 ml. alyvuogių aliejaus
  • 70 ml. nesaldinto augalinio pieno (naudojau migdolų)
  • 15 ml. obuolių acto
  • 180 ml. vandens

Instrukcijos
 

  • Įkaitinti orkaitę iki 180°C ir pasiruošti keksiukų kepimo skardą, kurioje tilptų 12 keksiukų.
  • Nusausinti tofu – išėmus iš pakuotės ir spaudžiant popieriniais ar medžiaginiais rankšluosčiais. Tofu rankomis sutrupinti į dubenį.
  • Atskirame inde sumaišyti alyvuogių aliejų, augalinį pieną, actą ir vandenį.
  • Įkaitinti keptuvę su šiek tiek aliejaus ir 5-7 minutes kepti smulkintus džiovintus pomidorus ir svogūną – kol svogūnai bus skaidrūs ir pradės lengvai ruduoti. Tada sudėti nuplautus ir šiek tiek susmulkintus špinatus – pakepti, kol špinatai susitrauks.
  • Atskirame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską, pipirus, bazilikus ir ciberžolę.
  • Į miltų mišinį supilti pieno, aliejaus ir kt. mišinį ir išmaišyti. Tada į bendrą mišinį sudėti smulkintą tofu ir keptą svogūną, pomidorus ir špinatus. Išmaišyti.
  • Keksiukų kepimo skardos formeles šiek tiek ištepti kokosų ar kitu aliejumi. Tešlą išskirstyti į formeles (tešla dėta tiesiai į skardą be papildomų popierinių ar kitų formelių).
  • Keksiukus kepti 30-35 minutes arba kol įsmeigus dantų krapštuką jis išlįs sausas.
  • Iškepus palikti šiek tiek atvėsti ir tada išimti iš kepimo skardos.