Įkaitinti orkaitę iki 180°C ir pasiruošti keksiukų kepimo skardą, kurioje tilptų 12 keksiukų.
Nusausinti tofu – išėmus iš pakuotės ir spaudžiant popieriniais ar medžiaginiais rankšluosčiais. Tofu rankomis sutrupinti į dubenį.
Atskirame inde sumaišyti alyvuogių aliejų, augalinį pieną, actą ir vandenį.
Įkaitinti keptuvę su šiek tiek aliejaus ir 5-7 minutes kepti smulkintus džiovintus pomidorus ir svogūną – kol svogūnai bus skaidrūs ir pradės lengvai ruduoti. Tada sudėti nuplautus ir šiek tiek susmulkintus špinatus – pakepti, kol špinatai susitrauks.
Atskirame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską, pipirus, bazilikus ir ciberžolę.
Į miltų mišinį supilti pieno, aliejaus ir kt. mišinį ir išmaišyti. Tada į bendrą mišinį sudėti smulkintą tofu ir keptą svogūną, pomidorus ir špinatus. Išmaišyti.
Keksiukų kepimo skardos formeles šiek tiek ištepti kokosų ar kitu aliejumi. Tešlą išskirstyti į formeles (tešla dėta tiesiai į skardą be papildomų popierinių ar kitų formelių).
Keksiukus kepti 30-35 minutes arba kol įsmeigus dantų krapštuką jis išlįs sausas.
Iškepus palikti šiek tiek atvėsti ir tada išimti iš kepimo skardos.