Go Back

Traškių avinžirnių užkandis

Avinžirnių tikriausiai galima rasti beveik kiekvieno vegano (ir ne tik) spintelėse, gal dėl to, kad iš jų galima padaryti kone viską – humusą, kepsnelius, desertus... O norint tik užkąsti ir ilgai nesisukti virtuvėje iš jų galima pasidaryti ir paprastą užkandį – traškius, orkaitėje keptus avinžirnius su prieskoniais.
Tipas Užkandžiai

Ingredientai
  

  • 1 skardinė konservuotų avinžirnių (240 g.)
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 1 šaukštelis džiovintų krapų
  • 0,5 šaukštelio džiovintų petražolių
  • 1 šaukštelis česnako granulių (česnako miltelių)

Instrukcijos
 

  • Avinžirnius nuplauti ir gerai nusausinti, pašalinti jų „odeles“ (suspaudus avinžirnį matysis kaip nusiima jo apvalkalas).
  • Nusausintus avinžirnius paskirstyti kepimo skardoje ir kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. (po 10 min. kepimo avinžirnius pramaišyti).
  • Išėmus apkeptus avinžirnius juos gerai sumaišyti su visais prieskoniais ir aliejumi ir vėl paskirsčius kepimo skardoje kepti dar 10-12 min.
  • Sunaudoti geriausia tą pačią ar kitą dieną, nes ilgiau laikant gali dar labiau sukietėti.