Traškių avinžirnių užkandis
Avinžirnių tikriausiai galima rasti beveik kiekvieno vegano (ir ne tik) spintelėse, gal dėl to, kad iš jų galima padaryti kone viską – humusą, kepsnelius, desertus... O norint tik užkąsti ir ilgai nesisukti virtuvėje iš jų galima pasidaryti ir paprastą užkandį – traškius, orkaitėje keptus avinžirnius su prieskoniais.
- 1 skardinė konservuotų avinžirnių (240 g.)
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
- 0,5 šaukštelio druskos
- 1 šaukštelis džiovintų krapų
- 0,5 šaukštelio džiovintų petražolių
- 1 šaukštelis česnako granulių (česnako miltelių)
Avinžirnius nuplauti ir gerai nusausinti, pašalinti jų „odeles“ (suspaudus avinžirnį matysis kaip nusiima jo apvalkalas).
Nusausintus avinžirnius paskirstyti kepimo skardoje ir kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. (po 10 min. kepimo avinžirnius pramaišyti).
Išėmus apkeptus avinžirnius juos gerai sumaišyti su visais prieskoniais ir aliejumi ir vėl paskirsčius kepimo skardoje kepti dar 10-12 min.
Sunaudoti geriausia tą pačią ar kitą dieną, nes ilgiau laikant gali dar labiau sukietėti.