Pomidorus supjaustyti į 4 dalis, papriką nedideliais gabaliukais ir viską kepimo skardoje apšlakstyti alyvuogių aliejumi. Kepti 190C temperatūroje apie 45min.
Keptuvėje ant aliejaus apkepti smulkintą svogūną ir česnaką.
Keptus pomidorus su paprika ir apkeptą svogūną bei česnakus sudėti į puodą, įdėti bazilikus, cukrų, sultinio kubelį (vandens galima nepilti, nes skysčio dažnai užtenka nuo pomidorų, bet jei jums pasitaikė mažiau sultingi - įpilkite šiek tiek vandens) ir sumalti su trintuvu. Jeigu sriuba atvėso - galima ją ir dar šiek tiek pavirti.
Prieš viską malant galima nulupti pomidorų žievę, bet jos visai gerai susitrina kartu su viskuo ir nebesijaučia.
Patiekti galima apibarsčius maistinėmis mielėmis, kartu su pasirinkta šviesia duona.
Pastabos
Sriubai dar labai tiktų ir riebus kokosų pienas ar augalinė grietinėlė.