Go Back

Vyšninis chia pudingas

Chia pudingas – skaidulų bei omega-3 riebalų rūgščių šaltinis, tad tai ir sveikas užkandis ir desertas viename!
Tipas Saldūs
Porcijos 2

Ingredientai
  

  • 140 g. šviežių vyšnių (pašalinus kauliukus svėrė apie 100 g.)
  • 1 bananas (gerai sunokęs)
  • 300 ml. nesaldinto augalinio pieno (recepte naudotas avižų)
  • 50 g. chia sėklų

Instrukcijos
 

  • Iš vyšnių pašalinti kauliukus. Tą galima daryti su specialiu kauliukų išėmėju, o jei neturite – galima išstumti kauliukus paprastu mediniu iešmeliu, jei vyšnios didesnės – šiaudeliu ar kt.
  • Į indą sudėti bananą, vyšnias be kauliukų ir pieną. Galima įsidėti saldiklio, bet jeigu bananas gerai sunokęs – jo neprireiks. Viską sumalti rankiniu ar kitu trintuvu.
  • Trintą masę sumaišyti su chia sėklomis ir laikyti šaldytuve per naktį, galima po poros valandų laikymo išmaišyti.
  • Chia pudingą galima valgyti vieną, įmaišyti daugiau vyšnių be kauliukų ar kitų uogų. Puikiai tinka trešnės.