Vyšninis chia pudingas
Chia pudingas – skaidulų bei omega-3 riebalų rūgščių šaltinis, tad tai ir sveikas užkandis ir desertas viename!
- 140 g. šviežių vyšnių (pašalinus kauliukus svėrė apie 100 g.)
- 1 bananas (gerai sunokęs)
- 300 ml. nesaldinto augalinio pieno (recepte naudotas avižų)
- 50 g. chia sėklų
Iš vyšnių pašalinti kauliukus. Tą galima daryti su specialiu kauliukų išėmėju, o jei neturite – galima išstumti kauliukus paprastu mediniu iešmeliu, jei vyšnios didesnės – šiaudeliu ar kt.
Į indą sudėti bananą, vyšnias be kauliukų ir pieną. Galima įsidėti saldiklio, bet jeigu bananas gerai sunokęs – jo neprireiks. Viską sumalti rankiniu ar kitu trintuvu.
Trintą masę sumaišyti su chia sėklomis ir laikyti šaldytuve per naktį, galima po poros valandų laikymo išmaišyti.
Chia pudingą galima valgyti vieną, įmaišyti daugiau vyšnių be kauliukų ar kitų uogų. Puikiai tinka trešnės.