Go Back

Vyšnių ir migdolų pyragas

Šis pyragas sujungia dvi skonio natas – sultingas saldžiai rūgščias vyšnias ir švelnius migdolus. Pyragas yra minkštas ir drėgnas, bet tuo pačiu lengvai trupantis. Vyšnios prideda natūralaus sultingumo, kuris puikiai papildo švelnų migdolų skonį. Skaniausia pyragą valgyti jau visiškai atvėsusį.
Tipas Saldūs

Ingredientai
  

  • 200 g. kvietinių miltų
  • 50 g. migdolų miltų
  • 130 g. cukraus
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 šaukštelis maistinės sodos
  • 1/4 šaukštelio druskos
  • 1 šaukštelis malto muskato
  • 240 ml. nesaldinto augalinio pieno
  • 80 ml. kokosų aliejaus
  • 2 šaukšteliai obuolių acto
  • keli lašai vanilės aromato
  • keli lašai migdolų aromato
  • 170 g. šviežių vyšnių be kauliukų
  • 30 g, migdolų riekelių
  • 2 šaukštai klevų sirupo
  • 1 šaukštas kukurūzų krakmolo

Instrukcijos
 

  • Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros.
  • Kokosų aliejumi ištepti apvalią kepimo skardą nuimamais kraštais (naudota 17 cm. skersmens forma).
  • Vyšnias sumaišyti su kukurūzų krakmolu (nebūtina), kad jos nenusėstų ant pyrago dugno.
  • Sumaišyti sausus ingredientus: miltus, migdolų miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą, muskatą ir druską.
  • Sumaišyti pieną, aliejų, actą, vanilės ir migdolų ekstraktus.
  • Supilti drėgnus ingredientus į sausus ir išmaišyti, kol miltų neliks.
  • Įmaišyti vyšnias, kad jos tolygiai pasiskirstytų tešloje.
  • Į skardą supilti tešlą ir išlyginti viršų mentele.
  • Pyrago viršų tolygiai apibarstyti migdolų riekelėmis.
  • Pyrago viršų apšlakstyti pora šaukštų klevų sirupo.
  • Kepti įkaitintoje orkaitėje 40-45 min. arba kol į vidurį įsmeigtas medinis iešmelis išlįs švarus.
  • Iškepus pyragui leisti pilnai atvėsti prieš pjaustant.